Wydział szkolenia

Sprawozdanie z turnieju okręgów rocznika 2006

We wtorek 17 kwietnia w Kazimierzu Biskupim (OZPN Konin) rozegrano kolejny rzut gier selekcyjnych dla chłopców urodzonych w roku 2006. W konfrontacji wyselekcjonowanych zawodników z okręgów Piła, Poznań, Konin, Kalisz, Leszno nie zwracano uwagi na wyniki poszczególnych gier, a na postępy zawodników i ich rywalizację celem dalszej selekcji do kadry Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej.

Nasz okręg reprezentowali chłopcy , którzy od września uczestniczą w pionierskim projekcje WZPN Poznań i OZPN Leszno. Co wtorek spotykają się oni w „punkcie wsparcia” w Racocie gdzie pod okiem trenerów kadry odbywają dodatkowy trening.

Bramkarze: Adrian Ratajski (PKS Racot), Błażej Kołodziejczak (Dąbroczanka Pępowo),
Obrońcy : Artur Kamieniarz (Kania Gostyń), Igor Lajszner (Obra Kościan), Marcin Golniewicz (Kania Gostyń), Mikołaj Koszołko (FA Leszno),
Pomocnicy: Igor Ćwikliński (Kania Gostyń), Maksymilian Matuszak (PKS Racot), Igor Stańczak (Kania Gostyń), Michał Jęśkowiak (FA Leszno), Mikołaj Jędraszyk (FA Leszno), Bartosz Paris (Kania Gostyń), Kamil Rzepka (PKS Racot), Kacper Szmelter (Sarnowianka Sarnowa), Adrian Mróz (Kania Gostyń), Oliwier Schimber (FA Leszno),
Napastnicy: Mikołaj Cwojdziński (Stainer Polonia Leszno), Mikołaj Szczerbal (PKS Racot).

Wszyscy chłopcy z lepszym bądź gorszym skutkiem próbowali na tle przeciwników pokazać pełnię swoich umiejętności. Ogólnie porównując nasz występ do ostatniego turnieju zanotowaliśmy spory postęp, ale przed zawodnikami ogrom ciężkiej pracy przede wszystkim w klubach macierzystych. Największe rezerwy i możliwości tkwią w motoryce co wiąże się też zapewne ze zwiększeniem intensywności jednostek treningowych w klubach.

Ze statystycznego obowiązku podajemy wyniki poszczególnych spotkań:

Konin – Leszno 0:1
bramka Mikołaj Cwojdziński

Piła – Leszno 0:1
bramka Oliwier Schimber

Kalisz – Leszno 2-0

Poznań – Leszno 2-1
bramka Kamil Rzepka.

Zawodnicy podzieleni byli na dwa zespoły i na zmianę rywalizowali z kolegami z innych okręgów , rozgrywając podobną ilość minut.

Dawid Dominiczak – trener koordynator OZPN Leszno.

• Tagi